Hunddagis

På våra hunddagis kan ni lämna era hundar till erfaren och utbildad personal, vi lägger stor vikt på att hundarna skall trivas hos oss och gör alltid vårt yttersta för att tillgodose de olika individernas behov. Hundrummen är ljusa och luftiga med ventilation anpassad för verksamheten, vi inreder med mysiga bäddar och det finns utrymme för både vila och lek.
.

En dag hos oss

07.00

Dagen startar

Vid klockan 07.00 öppnar dagiset och alla våra dagishundar börjar komma, vi mjukstartar dagen med lugn och ro, ibland släcker vi ner delar av den starkare belysningen för extra myskänsla.

Personalen som öppnar ställer fram färskt vatten, tar emot hundarna, ser till att hundarna har det bra i sina hundgrupper och utför vissa delar av våra städrutiner.

09.00

Promenader

Nu är det dags för första gänget att gå långpromenad, vi är alltid ute i minst 1 h på förmiddagen (de som vill och orkar går oftast längre) och promenerar på härliga promenadstråk runt Rönninge och nere vid strandpromenaden i Hägernäs. Hundarna går i grupper anpassade efter storlek, tempo och energinivå. Vi har alltid med oss ett glatt humör och smarrigt godis, för säkerhetens skull så sitter även alla koppel fast i ett midjebälte som dagisfröken har på sig.


Dagisfröken som är inne städar, gosar och aktiverar hundarna. Då klipper vi även dagishundarnas klor i de fall ägaren bett oss om det.

12.00

Lunch och vila

Tiden går fort i friska luften och vi är redan framme vid lunch, när förmiddagspromenaderna är klara får en del av hundarna sin medhavda lunch och sedan är det lunchvila. Visste ni att en vuxen hund normalt sover mellan 12-18 h per dygn? En valp kan sova upp till 20 h per dygn. Vi ser alltid till att det är lugnt och tryggt i våra hundgrupper, inga hundar ska känna sig stressade och instängda i sina rum utan vi i personalen finns alltid där för att stötta och hjälpa även de mest rastlösa hundarna att komma till ro och vila en stund.

13.30

Eftermiddagsrastning

Nu har hundarna vilat och det är dags för ytterligare en promenad, detta är en kortare rastrunda för att se till att hundarna får göra ifrån sig ordentligt och är nöja fram tills matte/husse kommer och hämtar. Vi är ute i ungefär 20 minuter, men vi har ingen bestämd tid på eftermiddagen. Vi går en runda och ser till att hundarna får göra sina behov, tiden varierar, men så är det när man arbetar med djur, vi är flexibla och ser till varje individ.

15.00

Hundarna börjar gå hem

Det börjar bli dags för hemgång, hundarna hämtas mellan 15.00-18.00, vi informerar hundägarna om vad som hänt under dagen, de allra flesta dagarna har varit precis som vanligt - toppenbra! Men ibland har någon hund varit dålig i magen eller liknande och då informerar vi om det, ni kan känna er trygga med att vi har sett just er hund och vet om någon ovanligt har inträffat under dagen. Skulle er hund bli ordentligt sjuk under dagen ringer vi givetvis er så att ni kan komma och hämta er hund och se till att hunden antingen får veterinärvård eller bara få komma hem och vila upp sig ordentligt. Vi har en isoleringsbox hos oss för att minska ev risk för smitta vid snabbt insjuknande.

Under stängningen sover de flesta hundar, en del kan bli lite oroliga när kompisarna går hem och då får vi i personalen ge just dessa hundar lite extra uppmärksamhet och guidning.

18.00

Stängning

Dagarna går fort när man har roligt och nu har även denna dagen gått mot sitt slut, hundarna har gått hem och vid 18.00 låser vi lokalen för idag. Ses imorgon!

Hur går inskolningen till?

Äntligen dags för inskolning!

Vi har alltid en inskolning på 1-2 veckor. Inskolningen går ut på att den nya hunden ska få vänja sig vid dagismiljön, lära känna alla sina fröknar och kompisar i sin egen takt. Vi börjar alltid med korta dagar och utökar vartefter hunden känner sig trygg och avslappnad.

Den första dagen får den nya hunden träffa sina rumskompisar på en långpromenad. Då kan de nosa på varandra och bekanta sig i lugn och ro.

Efter promenaden följer den nya hunden med sina kompisar och fröken in på rummet. Den nya hunden lämnas aldrig utan uppsikt under inskolningen.

Som hundägare är det viktigt att man är flexibel under inskolningen och har möjlighet att låta hunden skolas in långsamt vid behov.


Tips inför inskolning på dagis:

Att gå en kurs med sin hund är inte bara kul utan även en bra förberedande aktivitet för dagis. Då får hunden träna på att vara koncentrerad även om det finns massa andra hundar och spännande dofter runt omkring.

Passitivitetsträning är alltid nyttigt, oavsett var din hund ska spendera sina dagar. En hund som lär sig tidigt att vara lugn, trygg och passiv i olika miljöer är mindre stressad rent generellt och det gör hunddagisvistelsen mycket mer kvalitativ, i synnerhet i början. Det är även till stor hjälp när du ska börja ensamhetsträna din hund.


Ni är alltid välkomna att höra av er om ni har frågor, funderingar eller vill ha tips och råd.

  Hunddagis i Hägernäs Strand

  Hunddagiset öppnade 2017 och ligger i ljusa fina lokaler nära natursköna områden, vi kan antingen gå längs med den fina strandpromenaden eller på oändligt många stigar i Rönningeskogen. Trots närheten till all härlig natur ligger dagiset också med perfekt pendlarläge vid E18, det är smidigt att lämna och hämta sin hund hos oss. Våra kunder kommer från Vaxholm, Åkersberga, Norrtälje, Vallentuna och Täby.


  Flygvillevägen 8, 183 67 Täby
  073-585 10 09
  hunddagis@stayandplayhundcenter.se

  Ansök om dagisplats i Hägernäs

  Klicka här!
  Hunddagis bas

  3800 SEK/MÅN

  • Hunddagis 5 dagar/vecka

  • 2 promenader varje dag

  • Tillsyn hela dagen  Anmäl intresse
  Hunddagis extra

  4000 SEK/MÅN

  • Hunddagis 5 dagar/vecka

  • 2 promenader varje dag

  • Tillsyn hela dagen

  • 2 kloklipp/mån


  Anmäl intresse
  Hunddagis plus

  4200 SEK/MÅN

  • Hunddagis 5 dagar/vecka

  • 2 promenader varje dag

  • Tillsyn hela dagen

  • 2 kloklipp/mån

  • 1 bad och tasstrim/mån

  Anmäl intresse

  Personal i Hägernäs

  Frida Johansson

  Hunddagisansvarig
  Utbildad Hunddagisföreståndare
  Utbildar sig till hundinstruktör 2021/2022

  Frida är hunddagisansvarig hos oss och det är henne ni oftast träffar när ni kommer på besök. Fridas främsta styrkor är hennes breda hundkunskap, glada humör och hennes sinne för detaljer, inget går Frida obemärkt förbi. Frida har jobbat med hundar nästan hela livet, både på kennel och på hunddagis. Det märks när man ser henne med hundarna, hon har känslan ut i fingerspetsarna och belönar med en tajming som många skulle vara avundsjuka på!
  På fritiden umgås Frida med vänner och springer vänstervarv på en och annan utställning.

  Nikolina Lundgren

  Utbildad hundintruktör och problemhundsutredare via hundutbildningsgruppen. Utbildad hunddagisföretåndare

  Nikolina har arbetat på hunddagis sedan 2015 och hos oss sedan 2017. Hennes främsta styrkor är sitt oändliga tålamod och positiva inställning, Nikolina kan gå hur långt som helst i vilket väder som helst! Nikolina gillar att låta hundar vara hundar och tycker att det är viktigt att alla får utrymme att utrycka sina personligheter. På fritiden gillar hon att gå vandringsleder tillsammans med sin hund Archie.

  My Andersson

  Utbildad hundakupunktör

  My har arbetat hos oss sedan 2017, hon är utbildad akupunktör på hund och häst. Mys främsta styrkor är hennes lugn och mjuka sätt, det smittar av sig på hundarna som blir väldigt harmoniska i hennes närvaro. Det är häftigt att se hur My kommunicerar med hundarna genom sitt kroppsspråk och beröring. My gillar rutiner och håller alltid koll på att allt blir gjort.

  Matilda Hollander Renmark


  Utbildad hunddagisföreståndare, utbildar sig till hundinstruktör 2021/2022

  Matilda är vårt senaste tillskott i personalstyrkan, hon började hos oss hösten 2021. Matilda har arbetat på hunddagis sedan 2018, hennes främsta styrkor är att hennes förmåga att läsa av hundarna och anpassa sina metoder efter invididen. Matilda är alltid lugn och inkännande, vilket uppskattas extra mycket av våra blyga hundar. Under 2021 påbörjade hon en instruktörsutbildning, vi hoppas kunna erbjuda kurser hos Matilda under hösten 2022.

  Hunddagis i Huvudsta

  Hunddagiset ligger centralt i Huvudsta med närhet till Solna centrum och Mall of Scandinavia, lokalen är stor med gott om ljusinsläpp. Här har vi nära till Huvudstafältet, Skytteholmsparken, Huvudsta strand och de många fina promenadvägarna Solna kommun bjuder på.
  Dagisets läge nära frösundaleden och E4an gör det smidigt att lämna av hunden på väg till jobbet, vi har kunder från Ekerö, Bromma, Kungsholmen, Solna & Sundbyberg - för att nämna några områden.

  Ansök om dagisplats i Huvudsta

  Klicka här!

  Izabelle Maelan / VD

  Utbildad Hunddagisföreståndare och Hundfrisör

  Jag startade Stay&Play Hundcenter 2017 efter att ha drömt om ett eget hunddagis i många år, mitt första hunddagisjobb fick jag 2008 och sedan dess har jag nästan oavbrutet varit i branschen. Hundintresset har funnits sedan barnsben och jag har bland annat gått linjen "hund" på gymnasiet, suttit i styrelsen på min lokala brukshundsklubb och gått otaligt många kurser/clinics och föreläsningar inom ämnet genom åren. Hundar är helt enkelt det bästa jag vet, det finns alltid mer att lära sig, det tycker jag är fantastiskt!

  Min målsättning när jag startade Stay&Play Hundcenter var ett dagis där hundarna vill vara, där hundarna får långa härliga promenader, känner sig trygga med sina kompisar och där personalen ser varje individ. Jag vill också att det ska vara en bra arbetsplats för mina anställda, med schyssta villkor . Tack vare mina duktiga medarbetare känner jag att målet är nått, här lämnar jag gärna mina egna hundar