Lars G
"Izabelle kan konsten att få Nicki att trivas. Vi fick bra mottagande och dessutom blev hon jättesnyggt klippt."
Caroline P
"Toppen bra! Fint klippt och Såå fin hjälp med kloklippning!!"
Henrika T
"Izabelle är en fantastiskt skicklig person - både matte och vovve är alltid toppnöjda!"
Jenny C
"Superfint resultat och otroligt trevligt bemötande."

Klipp&Bad

Inklusive bad, fön och kloklippning. Klippning av vardagsfrisyr, enligt rasstandard eller efter önskemål. Priset är ett från pris och kan variera beroende på tidsåtgång. pälskvalitet, pälsmängd och hur van din hund är vid att bli klippt avgör hur lång tid klippningen tar. Är du osäker på hur lång tid vi behöver för att klippa din hund? Kontakta oss så hjälper vi er.


Fr. 1050 sek

SPA

Inklusive schamponering, balsam, fön och kloklipp.

Vi schamponerar pälsen ordentligt flera gånger till den är riktigt ren, återfuktar med balsam, sedan fönar vi pälsen torr och klipper klorna.

Fr. 350 sek

Trim

När man plockar bort pälsen kallas det trimning, detta görs på strävhåriga hundar, t.ex jack russel terrier. Pälsen trimmas när hunden är under fällning och släpper då enklare, vilket innebär minimalt obehag för hunden. Fördelen med att plocka pälsen är att man behåller den fina kvaliteten som många strävhåriga pälsar har, den står effektivt emot fukt och smuts.

Fr. 1050 sek

Kloklipp

Kloklippning med tång och/eller slipning med elektrisk fil.

150 sek
Tjänst
Detta ingår
Pris
Liten hund 90 min

Exempelvis Yorkshireterrier, malteser och Dvärgpudel som klipps regelbundet (6-8 gånger om året) Inklusive bad, fön och kloklippning. Klippning av vardagsfrisyr, enligt rasstandard eller efter önskemål. Priset är ett från pris och kan variera beroende på tidsåtgång. pälskvalitet, pälsmängd och hur van din hund är vid att bli klippt avgör hur lång tid klippningen tar, denna tid passar bra att boka om din hund blir klippt regelbundet, är tovfri och van vid hantering. Är du osäker på hur lång tid vi behöver för att klippa din hund? Kontakta oss via mail eller sms så hjälper vi dig.

Fr. 1050 SEK

Boka
Liten hund 105 min

För liten hund med mycket päls, t.ex cockerpoo, bichon havanais eller shih tzu. Tiden passar även bra att boka om du har en liten hund med mindre pälsmängd men som är känslig och behöver extra försiktig hantering. Inklusive bad, fön och kloklippning. Klippning av vardagsfrisyr, enligt rasstandard eller efter önskemål. Priset är ett från pris och kan variera beroende på tidsåtgång. Pälskvalitet, pälsmängd och hur van din hund är vid att bli klippt avgör hur lång tid klippningen tar, denna tid passar bra att boka om din hund har mycket päls, är lite tovig eller är reserverad och ogillar hantering. Är du osäker på hur lång tid vi behöver för att klippa din hund? Kontakta oss via mail eller sms så hjälper vi dig.

Fr. 1225 SEK

Boka
Liten hund 120 min

Exempelvis Bichon havanaise, cockerpoo eller shih tzu som klipptes för mer än 12 veckor sedan och har mycket päls. Inklusive bad, fön och kloklippning. Klippning av vardagsfrisyr, enligt rasstandard eller efter önskemål. Priset är ett från pris och kan variera beroende på tidsåtgång. Pälskvalitet, pälsmängd och hur van din hund är vid att bli klippt avgör hur lång tid klippningen tar, denna tid passar bra att boka om din hund har mycket päls, är lite tovig eller är reserverad och ogillar hantering. Är du osäker på hur lång tid vi behöver för att klippa din hund? Kontakta oss via mail eller sms så hjälper vi dig.

Fr. 1400 SEK

Boka
Mellanstor hund 105 min

Exempelvis mellanpudel, cockerpoo som klipps regelbundet. Inklusive bad, fön och kloklippning. Klippning av vardagsfrisyr, enligt rasstandard eller efter önskemål. Priset är ett från pris och kan variera beroende på tidsåtgång. Pälskvalitet, pälsmängd och hur van din hund är vid att bli klippt avgör hur lång tid klippningen tar, denna tid passar bra att boka om din hund har mycket päls, är lite tovig eller är reserverad och ogillar hantering. Är du osäker på hur lång tid vi behöver för att klippa din hund? Kontakta oss via mail eller sms så hjälper vi dig.

Fr. 1275 SEK

Boka
Mellanstor hund 120 min

Exempelvis cocker spaniel, mellanpudel med pudelfrisyr. Inklusive bad, fön och kloklippning. Klippning av vardagsfrisyr, enligt rasstandard eller efter önskemål. Priset är ett från pris och kan variera beroende på tidsåtgång. pälskvalitet, pälsmängd och hur van din hund är vid att bli klippt avgör hur lång tid klippningen tar, denna tid passar bra att boka om din hund blir klippt var tredje månad, är tovfri och van vid hantering. Är du osäker på hur lång tid vi behöver för att klippa din hund? Kontakta oss via mail eller sms så hjälper vi dig.

Fr. 1450 SEK

Boka
Stor hund 120 min

Exempelvis storpudel, lagotto eller labradoodle som klipps regelbundet (6 gånger om året) Alternativt golden retriever, setter, springer spaniel eller andra raser där inte hela hunden klipps, då går det bra att boka denna tiden fast hunden klipps mer sällan. Inklusive bad, fön och kloklippning. Klippning av vardagsfrisyr, enligt rasstandard eller efter önskemål. Priset är ett från pris och kan variera beroende på tidsåtgång. Pälskvalitet, pälsmängd och hur van din hund är vid att bli klippt avgör hur lång tid klippningen tar, denna tid passar bra att boka om din hund blir klippt regelbundet, är tovfri och van vid hantering. Är du osäker på hur lång tid vi behöver för att klippa din hund? Kontakta oss via mail eller sms så hjälper vi dig.

Fr. 1500 sek

Boka
Stor hund 150 min

Exempelvis storpudel, labradoodle och berner sennen. Inklusive bad, fön och kloklippning. Klippning av vardagsfrisyr, enligt rasstandard eller efter önskemål. Priset är ett från pris och kan variera beroende på tidsåtgång. pälskvalitet, pälsmängd och hur van din hund är vid att bli klippt avgör hur lång tid klippningen tar, denna tid passar bra att boka om din hund blir klippt var tredje månad, är tovfri och van vid hantering. Är du osäker på hur lång tid vi behöver för att klippa din hund? Kontakta oss via mail eller sms så hjälper vi dig.

Fr. 1850 SEK

Boka

Vanliga frågor

Hur ska jag klippa min hund?

Om pälsen är tovfri så bestämmer du själv hur den skall klippas, är pälsen tovig behöver vi klippa bort tovorna och sedan hitta på en frisyr med det som blir kvar. Ett tips är att googla och kolla på bilder på hur just din ras brukar klippas, det finns massor med olika frisyrer! När man bestämmer hur lång päls man vill ha kvar så är det bra att tänka på 2 saker, dels hur ofta man vill lämna in sin hund på klippning och dels hur mycket tid man själv vill lägga på pälsvården. En lång frisyr kräver tätare klippningar och mer jobb hemma mellan klipptiderna medans en kortklippt frisyr håller lite längre och kräver mindre jobb hemma.

Hur ofta ska jag klippa min hund?

Det beror på hur lång päls din hund har och hur mycket du själv vill sköta pälsen mellan klippningarna, det vanligaste klippintervallet hos mig är var 8e vecka. De flesta kunder klipper hundarna relativt kort och behöver då sköta pälsen minimalt mellan klipptillfällerna. En del kunder väljer att klippa hunden ordentligt kort och då brukar det kunna hålla sig i ca 12 veckor. Jag kan hjälpa er att planera

Vad händer när jag lämnar in hunden hos er?

Vi börjar med att fråga hur du vill ha din hund klippt samt känner igenom pälsen för att se om vi hittar några tovor, är hunden mycket tovig kommer vi informera om hur mycket vi behöver klippa bort och vad för frisyr ni kan förvänta er när ni hämtar hunden. Sedan börjar vi med att bada hunden, vi schamponerar 2 gånger och återfuktar sedan med balsam. Pälsen fönas torr och när pälsen är torr sätter vi igång att klippa pälsen så som vi har kommit överens om. Fördelningen av tiden ser lite olika ut beroende på individ, en del är t.ex väldigt rädda för fönen, då behöver vi föna på en låg effekt vilket givetvis tar längre tid, i dessa fall lägger vi mindre tid på själva klippningen och rekommenderar att ni övar på att föna hunden hemma tills nästa gång.

Hur vet jag om pälsen är tovig?

Ta en kam och känn igenom pälsen, börja nere vid huden och dra kammen hela vägen ut till topparna, fastnar den på vägen? Där är det en tova. Tovor reds bäst ut med en karda, använd kammen för att hitta tovorna och kardan för att reda ut. Är hunden mycket tovig är det bästa alternativet att klippa bort tovorna. Tänk på att klipptiderna hos mig inte inkluderar tovutredning, jag hjälper dock gärna till att klippa bort tovorna.

Hur ofta kan jag tvätta min hund?

Med rätt produkter - så ofta du vill, dvs när hunden är smutsig. Använd ett milt schampo och återfukta med balsam, vi säljer produkter från K9 hos oss och tipsar gärna om bästa produkterna för just din hunds päls.


Får jag vara med när ni klipper?

Under pandemin - nej. Men annars får man vara med om man vill och meddelar detta innan, det underlättar dock för oss att arbeta med hunden ensamma, detta för att hunden och jag kan hålla fullt fokus på varandra, något som är viktigt när man arbetar med levande djur och vassa verktyg. Är matte/husse med fokuserar hunden gärna på er istället och samarbetet mellan mig och hunden blir betydligt sämre.

Kan jag boka enbart klippning utan bad och fön?

I undantagsfall ja, t.ex om hunden är sjuk eller har stora problem med hantering. Hunden behöver dock badas ordentligt och torkas precis innan den kommer, detta för att smuts i pälsen sliter otroligt mycket på våra verktyg. Vi tar extra betalt om hunden inte är ordentligt ren pga verktygen behöver då slipas om. Hör av er till oss om ni vill boka tid utan bad och fön, detta kan inte bokas online.